Wat is het White Shaker-syndroom?

Wat is het “White Shaker-syndroom”?

Smart Doggi

Hallo,

Mijn 14-jarige York-hond heeft trillen die er uit zien White shakersyndroom. Ik sprak met mijn dierenarts over de tremoren die mijn hond had na het horen van wat geluiden: verfrommeld papier, sleutels in het slot, enz. De bevingen lijken hem te verlammen en zorgen ervoor dat hij de steun op zijn voeten kwijtraakt. De laatstgenoemden buigen en trekken weg bij het stijgen en het naderen van zijn kom alsof de vreugde of de spanning hem destabiliseerde.

Mijn York wordt behandeld als een weldoener voor hart- en nierfalen. Hij werd ook 48 uur lang op een infuus gezet omdat hij een ureumcrisis had. Zijn bloedtest was goed afgelopen donderdag. Toen ik sprak over bevingen bij mijn dierenarts, vertelde hij me dat vanwege mijn nier- en hartproblemen mijn hond niet met cortison behandeld kon worden. Wat te doen? Mijn hond lijkt meer aandacht nodig te hebben dan hij nodig heeft en hij hoeft niet te begrijpen wat er met hem gebeurt, anders reageert hij goed en blijft hij schoon … bedankt!

Marielle Paulin

Antwoord van de expert

Hallo mevrouw Paulin!

Het geval van uw hond is interessant. Aan de andere kant lijken de symptomen niet echt op het "White Shaker-syndroom". Het "white shaker syndrome" is eigenlijk een meningoencephalitis, dus een ontsteking van de hersenvliezen en het encefalon. Deze ontsteking veroorzaakt tremor die alleen stopt als het dier slaapt, wat niet het geval lijkt te zijn bij uw hond, heb ik ongelijk?

Bovendien zijn het meestal jonge honden die dit probleem hebben. Weet je, tremoren bij een oude hond kunnen veroorzaakt worden door veel dingen, waaronder een tumor in het zenuwstelsel, een degeneratieve neurologische ziekte of een vorm van toevallen. De veroudering van de hersenen zelf kan ook lichte tremoren veroorzaken!

Heb je met je dierenarts de mogelijkheid besproken om naar medische beeldvorming te gaan om de diagnose voort te zetten? Uiteraard is het aan jou om te bepalen hoe ver je wilt gaan in het onderzoek, gezien de leeftijd en gezondheidstoestand van je hondje. Ik had je graag willen vertellen dat een behandeling met cortison het probleem van je hond zou hebben opgelost, maar helaas ben ik bang dat de aandoening ernstiger is dan dat. Ik wens je veel succes …

Vind je dit leuk? Deel alsjeblieft met je vrienden:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: