Het huis van Marie-Christine Lavoie

Het huis van Marie-Christine Lavoie

Marie-Christine Lavoie nodigde het Canal Vie-team uit voor een geleid bezoek aan haar landhuis Lac-Beauport. Oorspronkelijk uit Quebec City, dit is waar de ontwerper koos voor het opzetten van haar kleine paradijs, omringd door haar familie en haar jeugdvrienden!

Marie-Christine, laat ons kennismaken met je landhuis.

Ze is in de dertig, maar ik heb haar volledig gerenoveerd toen ik haar vier jaar geleden kocht. Van de buitenkant heeft het een kleine Cape Cod-stijl en ik wilde dat het interieur zo warm en rustiek was.

Hoe zou je je stijl definiëren?

Ik hou van de functionele kant van de tijdgenoot en, zoals we weten, geef ik mijn sets een exotisch tintje. Reizen is een van mijn passies en ik vind het heerlijk om herinneringen aan mijn reizen naar huis te vinden. Door tegens, ben ik meer als spelen met materialen in plaats van decoratie. Mensen denken dat ik vaak wissel omdat ik een ontwerper ben, maar dat is niet het geval! Mijn projecten zijn ook vaak gericht op het wit om met de texturen te spelen. Het is erg snel wanneer ik met mijn klanten werk, maar ik verwacht een oogje te hebben als het thuis is!

Vertel ons over uw hoofdkamer, open concept.

Ik opende de zolder om omhoog te gaan en verschillende vensters toe te voegen. Het plafond is gemaakt van grenen planken die ik heb geverfd wit, vervolgens afgeveegd om een ​​rustieke kant te geven. Natuurlijk, zoals in elke kamer, zijn er veel elementen van Aziatische inspiratie. De eettafel is bijvoorbeeld een oude Indiase rundsvleesploeg waarop ik een glas zet.

Wat zijn je favoriete objecten?

De foto van Pierre Choinière, een Quebec-fotograaf waar ik van houd, die paarden in Mongolië vertegenwoordigt. Het is aan haar te danken dat ik voor kleine kleuraccenten ging, zoals blauwe kaarsen. Ik hou ook van mijn kroonluchter omdat hij licht is; Ik wilde het uitzicht op de keuken en het meer niet verbergen.

Je keuken is een beetje achtergebleven, zelfs als deze deel uitmaakt van de hoofdruimte

Ik hou echt van entertainen, dus de open conceptkeuken en het grote eiland waren overduidelijk. Ik heb het zelf getekend; Ik vind het leuk om dingen thuis te proberen voordat ik ze bij anderen probeer! Omdat de plafonds vrij laag zijn, heb ik ervoor gekozen om met spiegeleffecten te spelen om helderheid en glans te geven aan de kamer, zoals met de bovenkant van het eiland, dat een grote gezandstraalde spiegel is, of met het plafond strakke chocoladebruine kleur die als een trompe l'oeil werkt.

Je entree is behoorlijk ruim!

We houden van onze vestibule, het is perfect als je terugkomt van skiën of wandelen! De twee Indiase stoelen zijn mooi, maar het meubilair dat ik het liefste heb is boven alles de houten ladekast; de details, de spiegels, de verschillende materialen … Het was mijn eerste liefde op het eerste gezicht voor Indiase meubels!

De wenteltrap leidt naar de logeerkamer, het is nogal mysterieus!

Ja, en het is vooral de badkamer die ik interessant vind in deze kamer. Ik wilde dat de gootsteen eruitzag als een meubelstuk. Dus ik gebruikte walnoot, evenals keramisch imitatiehout. Er zijn ook minder decoratieve elementen, omdat ik liever speel met de imposante kant van het beeldje.

Je bent ook erg trots op de grote badkamer

Hoewel het centrale element van de kamer het super moderne en comfortabele eierschaalvormige bad is, zijn het de gebeeldhouwde houten wanden die ik als eerste heb gekozen. We hebben ze in olie geverfd, zodat ze vochtig zijn en een gelakt effect hebben. Tot slot, het hoogtepunt van de show is het uitzicht op het meer vanuit de kamer en is ook vanuit de badkamer te zien door de glazen schuifdeuren.

Interview door Philippine de Tinguy

Vind je dit leuk? Deel alsjeblieft met je vrienden:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: