Een groene cabanon - Ontwerpoplossing

Een groene cabanon – Ontwerpoplossing

Ideeën van grootsheid in mijn tuin

Marie-Laure en Stéphane wilden een schuurtje in hun tuin om extra opslagruimte te bieden aan hun huurders op de tweede en derde verdieping. Het echtpaar wilde echter geen gewone loods. Ze hadden iets unieks en ontwerpen in gedachten. Daniel ging op een verrassende manier de uitdaging aan door voor te stellen een hellende schuur met een groen dak te bouwen. Op deze manier gebruikt hij minder lenen op de grond en ziet het er niet uit als een grote vierkante doos. Wat de gasten het meest bevalt, is dat het uitzicht op de schuur aangenaam zal zijn voor zowel huurders als voor hen.

Daniel liet zich inspireren door huizen met groendaken en zei tegen zichzelf waarom hij geen schuur moest maken. De structuur is gemaakt van hout en er is een speciaal membraan voor de daken om goed te isoleren. Vervolgens werd een flinke hoeveelheid steenstof op de grond afgezet en gebonkt om het gevoel van een echte vloer te geven. De cabanon is 5X10 maar bergafwaarts, wat niet verhindert dat de winterbanden op de achtergrond worden opgeborgen en fietsen aan de voorkant.

In het begin wilde Daniel het groene dak met echte grasmat maken, maar de lading zou te zwaar zijn geweest en vooral het onderhoud zou een beetje ingewikkeld zijn geweest. In plaats daarvan gaf hij er de voorkeur aan nepgras aan urethaan te hechten. Wat de voorkant van de schuur betreft, hij plaatste panelen van vezelcement die een prachtig industrieel uiterlijk geven en van hout veranderen. Ook zette hij een enorme bloembak voor de schuur voor een betere afwerking, maar vooral om een ​​barrière te plaatsen zodat kinderen niet klimmen. Aan de andere kant, onder toezicht van de ouders, zullen de kinderen in staat zijn om de winter door te komen en de volwassenen zullen zich daar in de zomer kunnen uitbreiden om voordeel te halen uit de zon, omdat Daniel precies de hoek van een chaise longue heeft genomen.

Hij zorgde ervoor de afstandsnormen tussen de buurman en het steegje te respecteren, waardoor hij bovendien een verborgen ruimte voor de compostbak kon verlaten.

Vind je dit leuk? Deel alsjeblieft met je vrienden:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: